Bostongurka
Hej igen!
Igår gjorde jag bostongurka hemma och så här ser resultatet ut
Smakar mums :)
Jag använde detta recept:
http://www.matklubben.se/recept/bostongurka_140.html
En klassisk inläggning som går utmärkt att göra själv. Bäst blir det om man tar sig tid att tärna alla grönsaker för hand. Det går att använda matberedaren också men passa noga så att det inte blir mos av alltihop.
Ingredienser
2 gula lökar
2 röda paprikor
500 g Västeråsgurka
1 stort syrligt äpple
1 dl ättika (24%)
3 dl vatten
4 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
1 tsk riven pepparrot
2 röda paprikor
500 g Västeråsgurka
1 stort syrligt äpple
1 dl ättika (24%)
3 dl vatten
4 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
1 tsk riven pepparrot
Gör så här
Tärna lökarna och paprikorna. Häll över kokande vatten och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet. Tärna Västeråsgurka och äpplet. Blanda ättika (24%), vatten, socker, salt och senapsfrön och koka upp. Lägg i de tärnade grönsakerna. Koka på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör då och då. Rör ut pepparrot i lite av massan och rör sedan ner den i grytan. Häll upp i galsburkar och förvara svalt.
Kram Hanna
Kram Hanna
Kommentarer
Trackback